כעקרון, הליך גביית חובות מורכב משלושה שלבים עיקריים:
השלב הראשון – משלוח מכתב התראה לחייב, המתרה בו כי החוב הועבר לטיפול משפטי במשרדנו, ודורש ממנו לשלם את חובו,
בתוספת הוצאות התראה, תוך ציון כי אי תשלום החוב, יגרור נקיטת הליכים משפטיים, העלולים לגרום לו להוצאות נוספות.
השלב השני – במידה ומכתב ההתראה לא נענה, מוגשת תובענה לבית המשפט.. במידה והחייב מתגונן כנגד התובענה, מתנהל בירור משפטי.
במידה והחייב אינו מתגונן, מוגשת בקשה למתן פסק דין, וברוב המקרים ניתן פסק דין על יסוד הבקשה, ללא צורך בדיון משפטי פרונטלי.
בשקים ותביעות בסכום של עד 50,000 ₪, המגובות בהסכם בכתב, ניתן לפנות ישירות להוצאה לפועל (ראה להלן: "השלב השלישי") ורק אם החייב מגיש התנגדות להליך בהוצל"פ , התביעה עוברת לבירור בבית המשפט (הסדר חובות).
השלב השלישי – פתיחת תיק בהוצאה לפועל (ההוצל"פ) לצורך נקיטה בהליכים לגביית פסק הדין תוך הפעלת הליכים כנגד גופו ורכושו של החייב (עורך דין הוצאה לפועל)
(עיקולים, צווי מאסר, צווי עיכוב יציאה מהארץ, הגבלה בבנקים, הגבלה מהחזקת רשיון נהיגה , ועוד ועוד….) הכל בהתאם להוראות החוק ובכפוף להן!
כיצד פועל המשרד בתחום ההוצאה לפועל ?
התחום של תביעות כספיות והוצאה לפועל, הינו תחום עיקרי וחשוב של המשרד.
המשרד מצויד בתוכנה ייעודית המקשרת ישירות בין מערכת המחשב במשרד למחשבי לשכת ההוצאה לפועל, ומאפשרת לקבל מידע מקוון מלשכת ההוצל"פ בזמן אמת, וכן לבצע הליכים בלשכת ההוצאה לפועל, באמצעות דוא"ל, ללא צורך בהתייצבות בלשכת ההוצל"פ (חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי).
התוכנה גם מבצעת מעקב אוטומטי אחרי כל תיק ותיק, כך שלא יכול להיווצר מצב בו תיק מסוים "נשכח", על אף שהמשרד מטפל באלפי תיקים, בו זמנית.
מה העלויות של הטיפול המשפטי עבור תיק גביית חובות ?
ראשית עבור כל תיק שנפתח הן בבית המשפט והן בהוצל"פ יש לשלם אגרת פתיחת תיק.
האגרות הינן אגרות ממשלתיות, ונקבעות ע"י משרד המשפטים. שיעור האגרות נע בין 1% ל-2.5% מגובה החוב, בתוספת אגרת פרוטוקול, ובכפוף לאגרות מינימום.
כמו כן, יש עלויות של משלוח דואר רשום ומסירות משפטיות (חייבים רבים אינם לוקחים את הדואר הרשום ועל כן יש צורך בשליח לצורך מסירת מסמכי התביעה ).
חלק מההליכים בהוצל"פ מחוייבים גם הם באגרה, הנקבעת גם היא ע"י משרד המשפטים (פשיטת רגל).
שכר הטרחה של משרדנו, נקבע בהסכם עם הלקוח, כאשר רובו או כולו, מתבסס על אחוזים מהגבייה בפועל- מובהר כי שכר הטרחה נקבע באופן אינדיבידואלי,
לפי הנסיבות של כל מקרה ומקרה, ובכל מקרה, שכר הטרחה מסוכם בהסדר קצר וברור עם הלקוח, והחיוב הינו אך ורק בהתאם להסכם.
מי נושא בעלויות הטיפול המשפטי ?
כאמור, עבור ההוצאות הממשיות הכרוכות בפתיחת וניהול התיק (אגרות, מסירות משפטיות , הוצאות דואר וכד'), משולמות ע"י הלקוח, אולם רוב ההוצאות מתווספות בדרך כלל לחובו של החייב.
גם שכר טרחת עורך הדין מתווסף, לפי חוק, לחובו של החייב, בכפוף לסכומי מינימום , כך שברוב המקרים, במקרה של גבייה מלאה של החוב, הלקוח מקבל את כל כספו, ושכר הטרחה משולם ע"י החייב.
(הכל בהתאם ובכפוף להסכם שכר הטרחה שייחתם עם הלקוח)
למי כדאי לפנות אל עורך דין גביית חובות במרכז לצורך טיפול בתיק גביית חובות ושיקים ?
באופן עקרוני – לכל אחד!
אנו אמנם איננו מתחייבים לשיעור הגבייה, אולם לאור הניסיון הרב שצברנו בתחום- אנו מצליחים לגבות אחוזים גבוהים מאוד מהחובות שהועברו לטיפולנו.
המשרד מספק לספק שירותי גבייה לחברות וגופים גדולים, בהקפים של עשרות ומאות תביעות בחודש, לכל גוף, ומאידך יודע לתת מענה מקצועי ואנושי גם לאדם הפרטי אשר מגיע עם פסק דין שקיבל בבית המשפט לתביעות קטנות, או עם שיק בודד, ומעוניין לגבות אותו בהליך משפטי.
מה הוצאות של הלקוח במקרה של העדר ?
גם במקרה של העדר גבייה, לא ניתן לקבל בחזרה את ההוצאות הממשיות שהוצאו בקשר לתיק.
בכל מקרה שהסכם שכר הטרחה עם הלקוח קובע כי לא ישולם שכר טרחה, במקרה של העדר גבייה, משרדנו מכבד את ההסכם, ולא יגבה כל שכר טרחה מהלקוח.
אתם יכולים לקרוא מאמר שלי בנושא – גביית חובות במסגרת תביעה שהגיש הבנק לכיסוי יתרת חובה של כ-260 אלף שקל
חייבים לכם כסף?
תחילה עליכם להחליט מה לעשות?
האם להשקיע את הזמן והכסף הנוסף הדרושים באיתור החייבים ובניהול הליכי הוצאה לפועל, או שמא להסתפק בנזק שכבר נגרם לכם ולוותר?
לא תדעו מה להחליט אם לא תדעו מהן העלויות הכרוכות בניהול הליכי ההוצאה לפועל, ומהם לוחות הזמנים הצפויים.