הורים נקלעו לשיקום כלכלי: ישלמו פחות מ-%10 מחובותיהם
דף הבית » הורים נקלעו לשיקום כלכלי: ישלמו פחות מעשירית מחובותיהם
הורים ל2- צברו חובות בסך 850 אלף שקל. בית המשפט קבע שכל אחד מהם ישלם אלף שקל בחודש למשך 40 חדשים כתנאי להפטר בית משפט השלום נתן לאחרונה צו שיקום כלכלי הקובע שאם בני זוג, החייבים למעלה 850- אלף שקלים, ישלמו תוך כשלוש וחצי שנים 80 אלף שקלים – הם יקבלו הפטר. בתוך כך נעתרה השופטת לבקשת החייבים להחיל את תכנית התשלומים למפרע כך שתשלומים ששולמו מאז חודש מרץ יילקחו בחשבון ויקוזזו מהסכום הסופי.
סיכומי החובות
מדובר בהורים החייבים ביחד 850 אלף שקלים: הבעל חייב לנושיו 450 אלף ואילו האישה חייבת 400 אלף.
בפברואר אשתקד נפתחו הליכי חדלות פירעון בעניינם, והושתו עליהם צווי תשלומים בסך 1,800 שקלים בחודש לבעל ו 1,500 שקלים בחודש לאישה.
בהמשך פחת סכום התשלומים החודשי רטרואקטיבית מיום מתן צו פתיחת הליכים, בהסכמת הצדדים, ל 780- ו-600 שקלים, בהתאמה.
אלא שלקראת הדיון על צו שיקום כלכלי המליץ הנאמן להעלות בחזרה את גובה התשלום החודשי : לגבי הבעל, הומלץ לחייבו ב1,600 שקלים למשך 56 חודשים; ואילו ביחס לאישה, הוצע לחייבה ב- 1,900 שקלים למשך 60 חודשים – ובסך הכול לחייב את שניהם ב 203,600 שקלים.
הדיון בחדלות פירעון ושיקום כלכלי
בדיון שנערך בבית המשפט במרץ האחרון פירט הנאמן, על אודות מחדלים לכאורה של בני הזוג, אשר לשיטתו מצדיקים לקבל את הצעתו.
כך למשל, לטענתו החייבים צברו חובות פיגורים בסך 8,400 שקלים ואף נמנעו מלהגיש מסמכים חשובים. הממונה על חדלות פירעון, טען כי יש לבטל את ההליך בעניינם בשל המחדלים אך לפנים משורת הדין הצטרף להמלצת הנאמן.
מנגד טענו החייבים, שיש לקבוע סכומים נמוכים בהרבה.
בין היתר נטען שמדובר בבני זוג בעלי תואר ראשון המכניסים יחד כ17 אלף שקלים בחודש בלבד, ושליש מההכנסות הולך על מעונות לשני ילדיהם הקטנים. אם מסתכלים על מחיה בכבוד, צו התשלומים צריך לעמוד על לא יותר מאלף שקלים וכן אין מקום להורות על הארכת תקופת התשלומים ביותר מ4- חודשים ובטח לא לתקופה של 60 חודשים כפי שטענו הנאמן והממונה.
החלטת בית המשפט בעניין הפטר החובות
ואכן, לאחר שהתקיימו לא פחות משלושה דיונים, בחודש שעבר קיבלה השופטת את בקשת החייבים. ליתר דיוק, היא אישרה הסכמה אליה הגיעו הצדדים מחוץ לאולם הדיונים, לפיה התשלום העתי שיוטל על בני הזוג לא יחרוג מאלפיים שקלים לשניהם.
ואולם החייבים רשמו הישג לא רק בהיבט גובה התשלום החודשי שיוטל עליהם, אלא גם בסוגיית תקופת התשלומים: השופטת קיבלה את בקשתם לזקוף תשלומים ששולמו לקופת הנשייה החל ממועד הדיון הראשון, בחודש מרץ, על חשבון התשלום הכולל. במילים אחרות, החייבים זכו למעשה לקיצור משמעותי של יותר מחצי שנה בתקופת התשלומים.
בסופו של יום קבעה השופטת שכל אחד מבני הזוג ישלם לקופת הנשייה אלף שקלים למשך 40 חודשים שייספרו החל מחודש מרץ, ובסוף התקופה יקבלו הפטר על החובות. מדובר בתכנית תשלומים המגלמת הסדר חוב בפחות מ-%10 מהחובות המקוריים – 80 אלף שקלים בלבד במקום 850 אלף.
הסכום נמוך ב-123,600 שקלים ותקופת התשלומים קצרה ב- 20 חודשים מהתוכנית שהממונה והנאמן המליצו עליה.
על מנת להצליח שיקבע צו תשלומים נמוך במסגרת הליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי, ולגרום לכך שימחקו חובות גדולים ככל שניתן, יש להתייעץ עם עורך דין מומחה לחדלות פירעון, שיקום כלכלי, והפטר חובות.