fbpx
הסדר נושים | בקשה להסדר נושים

הסדר נושים

לקביעת פגישת ייעוץ משפטי השאירו פרטים

הסדר נושים, האם כדאי?

הסדר נושים זהו הליך שבו החייב יכול להגיע להסדר פשרה עם נושיו תוך הפחתת החובות. החייב מבקש להסדיר את חובו  ולשלם אחוז מסוים מהחוב.
בחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי שנכנס לתוקף ביום 15.9.2019 ,הגדיר המחוקק פרק מיוחד להסדר נושים שלא באמצעות הליך פשיטת רגל.
היתרון בהסדר נושים על פשיטת רגל נעוץ בכך שבפשיטת רגל קיימים הגבלות על מי שמבקש לפשוט רגל, כאשר הגבלות אלא לא קיימות על מי שבוחר להסדיר את חובותיו לנושים באמצעות הסדר נושים.
יתרון נוסף, שהינו משמעותי ביותר. הליך להסדר חובות נמשך כחצי שנה לעומת הליך פשיטת רגל שיכול להימשך בין שנתיים לארבע שנים

בקשה להסדר נושים

בקשה להסדר נושים מתחילה בבקשה שמוגשת לביהמ"ש השלום ובו מפרט מי שחייב כספים כיצד הינו מתכוון לפרוע את חובותיו לנושיו.כלומר, מה סכום האחוזים שהינו מציע לנושיו לקבל מהחוב, שכן אינו יכול לשלם את מלוא החוב.

הסדר נושים

הצעת החוב יכולה להיות בין 10% ל30% מהחוב. כאשר מוגשת הבקשה והצעה להסדר חוב לביהמ"ש, בית המשפט ממנה בעל תפקיד שהינו עו"ד שתפקידו –  מנהל הסדר החוב.
מנהל הסדר החוב שולח את הצעת ההסדר לכל הנושים ומבקש מכל אחד לפרט מה החוב של אותו נושה. לאחר שמוגשות תביעות החוב, מכריע מנהל ההסדר באותן תביעות החוב וזאת לאחר שנבדקו ע"י מי שמגיש את הבקשה להסדר נושים.
לאחר מכן, העו"ד המייצג את מגיש הבקשה פונה לכל נושיו ומנהל איתם משא ומתן להסדר החוב.
כאשר מגיעים לסכום מוסכם לתשלום חובו של מי שחייב כספים (לדוגמא 20% מהחוב) מגישים הצעה מוסכמת לביהמ"ש ומקבלים צו להסדר נושים.

לאחר תשלום הסכום אותו הציע מגיש בקשת ההסדר, שניתן לשלמו גם בתשלומים, מתקבל צו של ביהמ"ש המוחק את כל חובותיו של מי שחייב כספים.
יש חשיבות לייצוג עו"ד מנוסה בהליך הסדר נושים שכן קיימת חשיבות גדולה למשא ומתן אותו מקיים עו"ד עם הנושים וכל זאת כדי להפחית כמה שניתן בתשלום החובות.

 

כתוב את הכותרת כאן
הכרעה בתביעת חוב
הכרעה בתביעת חוב

הכרעה בתביעת חוב, תביעות חוב מוגשות לבית המשפט במחוז בו מתנהל תיק חדלות הפירעון, כאשר כל תביעת חוב מתבררת על ידי הנאמן הממונה לטפל בתיק.

קרא עוד »
פשיטת רגל והסדרי חובות
פשיטת רגל והסדרי חובות

בית המשפט המחוזי בירושלים קיבל את דעתו של הנאמן שהחייב פעל בתום לב, וזאת בניגוד לנושים, שטענו שהוא נכנס לחובות בידיעה שיוכל להתחמק מהם.
נקבע כי הליך פשיטת רגל והסדרי חובות נועד לחלוקת נכסי החייב

קרא עוד »
הינכם מוזמנים ליצור עימי קשר בדרכים הבאות
או השאירו מספר טלפון ואחזור אליכם בהקדם