גרושה ואם ל 6 קיבלה פטור מיידי מחובות במסגרת הליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי

הממונה על חדלות פירעון ביקש להתנות את ההפטר בתכנית שיקום, אך כשגילה על הוצאות החינוך הגבוהות של ילדי החייבת – חזר בו והמליץ על הפטר לאלתר. השופטת אימצה את המלצתו.

אם ל-6 קטינים קיבלה לאחרונה בבית משפט השלום פטור מיידי מחובות. בתחילת הדרך הממונה על חדלות פירעון עוד חשב להתנות את ההפטר לחייבת בתכנית תשלומים חודשית, אלא שלאחר שנחשף לעלויות החינוך הגבוהות של ילדיה – חזר בו והמליץ על מתן הפטר לאלתר. השופטת מצאה שהוצאות החייבת אכן עולות על הכנסותיה באופן המצדיק לפטור אותה מיידית מהחובות.
החייבת (39) היא גרושה שמטפלת בשישה ילדים קטינים ושקועה עד צוואר בחובות. היא פנתה לבית המשפט במטרה לקבל פטור מחובותיה, במסגרת הליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי. ההליך בעניינה נפתח בספטמבר 2023, והושת עליה צו תשלומים חודשי בסך 150 שקלים.

האם יש לחייב בתכנית שיקום כלכלי?

בתחילת הדרך סבר הממונה על חדלות פירעון שמדובר בעוד מקרה סטנדרטי של אישה שנקלעה לחובות, אשר יש לחייב אותה בתכנית שיקום כלכלי כתנאי למתן ההפטר. אלא שבמהלך דיון שנערך בשבוע שעבר בבית המשפט, הוא חזר בו בעקבות תגובה שהגיש בא כוח החייבת. הממונה, סיפר כי לאחר שנחשף להוצאות החינוך הגבוהות של שלושה מילדי החייבת – בני 3, 5 ו-7 – הוא ממליץ על מתן הפטר לאלתר.
השופטת ציינה שלבית המשפט הוגשה הצעת הממונה המפרטת את נתוניה האישיים של החייבת "ומצבה הבריאותי" – באופן המרמז כי בנוסף לחובות גבוהים, נטל גידול שישה ילדים והוצאות מטורפות עליהם, היא אף סובלת ממצב בריאותי לקוי.

מדוע ניתן צו הפטר חובות?

מכל מקום, אחרי ששמעה את הצדדים שוכנעה השופטת כי מדובר במקרה המתאים למתן צו הפטר חובות לאלתר בהתאם לסעיף 167 לחוק חדלות פירעון. "מדובר ביחידה בת 39, גרושה ואם לשישה קטינים, שכושר ההשתכרות שלה אינו עולה על דמי המחיה, דהיינו לא ניתן לגבש ליחידה תכנית לשיקום כלכלי שממילא לא יהא באפשרותה לפרוע", נימקה.

הסרת ההגבלות ופטור מיידי מחובות

בנסיבות אלה קבעה השופטת שהחייבת לא תמשיך לשלם סכום חודשי כחלק מתכנית שיקום כלכלי, אלא יינתן לה פטור מיידי מחובות, וכל ההליכים שנפתחו נגדה לפני כניסתה להליך ייסגרו. במסגרת זו קבעה השופטת שכל העיקולים שהוטלו על החייבת יתבטלו, כאשר גם ההגבלות שהוטלו עליה מכוח ההליך, כגון צו עיכוב יציאה מן הארץ, יוסרו.

על מנת לנהל הליך חדלות פירעון באופן מועיל, יש לפנות לעו"ד מנוסה המתמחה שנים רבות בהליך חדלות פירעון, שיקום כלכלי, הסדר חובות, הסדר נושים והפטר חובות.

ניהול נכון של הליך חדלות פירעון יביא לחיסכון כספי ניכר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *